Site icon ekonomitv

500 Milyar Dolarlık Askeri Lojistik Sektöründe Sivil Sanayinin Rolü Tartışılacak

500-milyar-dolarlik-askeri-lojistik-sektorunde-sivil-sanayinin-rolu-tartisilacak.jpg

ASKERİ LOJİSTİK VE DESTEK ZİRVESİ 4 EKİM’DE BAŞLIYOR

 

Türk savunma sanayinin lojistik alanındaki en güncel çözümlerinin sergileneceği Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS, 4-5 Ekim 2022 tarihlerinde Ankarada düzenlenecek. 500 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen askeri lojistik sektöründeki en son teknolojiler ve sivil sanayiyi bekleyen fırsatlar Zirvede masaya yatırılacak

 

T.C. Milli Savunma Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenecek 2. Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS4-5 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. Askeri lojistik sektöründen yerli ve yabancı uzmanlar, askeri personel ve akademisyenler, karar vericiler ve sektör profesyonelleri DLSS’te buluşacak.

 

Ukrayna Rusya Savaşı’nın belirleyici unsuru lojistik’ tartışılacak

DLSS’te ele alınacak başlıca oturum konuları arasında; Ukrayna – Rusya Savaşının Lojistik Analizi, Savaş Koşullarında İnsansız – Otonom Araçların Muharebe ve Lojistik Destek Yönünden Önemi, Lojistiğin Uzay Boyutu ve Gelecek Yaklaşımları, Ömür Devri ve Ar-Ge Yönetiminin Ürün-Sistem Lojistik Süreçlerine Etkileri ve Harekatın Lojistik Devamlılığı İçin Lojistik Birliklerinin Büyüyen Önemi yer alıyor. Oturum konularının yanı sıra yerli ve yabancı uzmanlar tarafından birçok özel sunu konusu da DLSS’te paylaşılacak. Ele alınacak özel sunu konuları arasında; Çekilme Lojistiği – NATO’nun Afganistan’dan Çekilişi, Askeri Sağlık Lojistiğinin Önemi, Afrika’daki Savunma Sanayi Fırsatları, Ana Muharebe Tankı Lojistiği ve Muharebe Sahasında Kültürel Varlıkların Korunması bulunuyor.

 

Özdebir: 500 milyar dolara ulaşması beklenen askeri lojistik alanına sivil sanayiinin adaptasyonu önemli"

Küresel rekabetin özellikle sıcak savaş döneminde çok sert olabildiği savunma sanayiinde, yerli firmalarımızın kabiliyetinin ve faaliyet alanının her geçen gün gelişmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, yerli üretim odaklı savunma sanayi modeli sayesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının yaklaşık yüzde 75’i Türk firmaları tarafından karşılandığını ve bu yüzdeyi daha da artırmak için firmalarımızın çalışmaya devam ettiğini, özellikle Ankara’da savunma sanayii alanındaki yatırımların büyüdüğünü açıkladı.

 

Özdebir sözlerine şöyle devam etti: “Savunma sanayiide operasyonların sorunsuz sürdürülmesi için güçlü bir lojistiğe ihtiyaç bulunuyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Ukrayna-Rusya Savaşı da bu alandaki bütün dengeleri değiştirdi, tedarik odağını modernizasyon süreçlerine ve lojistik hazırlığa kaydırdı. DefenceNews Top100 listesine giren şirketlerin 2021 yılı toplam cirosu  yaklaşık 590 milyar dolar. Dünyadaki 2021 yılı genel tedarik trendlerine ve şirket profillerine bakıldığında bu cironun önemli bir bölümünün modernizasyon, bakım, onarım ve yedek parça gibi lojistiği ilgilendiren konulara harcandığı görülüyor. Küresel askeri lojistik gereksinimi ve cirosunun önümüzdeki yıllarda katlanarak büyümesi ve pandemi döneminde 400 milyar dolar olarak ölçülen hacmin, bu yıl için en az yüzde 25 oranında artarak 500 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Büyüme ivmesi devam edecek askeri lojistik alanına sivil sektörün adaptasyonunun ülke ekonomisine kazandıracağı katma değer çok önemli. Lojistiğin savunma sanayiindeki yerine ve bu alandaki fırsatlara dikkat çekmek üzere ASO olarak bu yıl Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS’in ikincisini düzenliyoruz. İki gün boyunca askeri lojistik alanındaki en güncel gelişmeleri, sıcak ve soğuk savaş bölgelerindeki lojistik örneklerini DLSS’te masaya yatıracağız.  Ayrıca Zirve’de hem askeri lojistik hem de bu sektöre destek alt sektörlerden birçok firma da Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek en ileri teknoloji çözümlerini sergileyecek. DLSS’in lojistik gibi kilit bir konuda önemli bir ihracat köprüsü olacağına inanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Exit mobile version