Ekonomi Haber

KOSGEB Girişimcilik Kredisine Nasıl Başvurulur?

KOSGEB Girişimcilik Kredisine Nasıl Başvurulur?

 

Ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesi de işletmeciler için son derece büyük bir önemi olan ve hemen her işletmenin en az bir kere yolunun kesiştiği kısa adı KOSGEB olan kuruluştur. KOSGEB ifadesi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı sözcüklerinin bir araya gelmesi ile oluşmuştur.

1990 yılında kurulan kurum o günden bugüne ülkemizin her yerinde ilgili kriterleri taşıyan tüm işletmelere destek verir. İşte o desteklerden bir tanesi de KOSGEB girişimcilik kredisidir. Bu kredinin alınabilmesi için de aşağıda yer alan koşulların sağlanması gerekir. ,

Atılması Gereken Adımlar Nelerdir?

KOSGEB girişimcilik kredisi alabilmesi için atılması gereken adımlar şunlardır: Öncelikli olarak bu destekten faydalanmak isteyenler KOSGEB tarafından açılan girişimcilik eğitimlerine devam ederek geleneksel girişimci destek sertifikası alır. Bu sertifikayı almak için iki yöntem vardır. Bunlardan ilki belli periyotlar ile açılan kurslara devam edilmesidir. Bir diğer yöntem ise pandemi döneminde devreye giren online ortamda derslerin alınmasıdır.

Sertifika alındıktan sonra hangi alanda işyeri açılacak ise onunla ilgili işlemler başlatılır ve yasal mevzuata uygun olarak işyeri açılma adımları tamamlanır. Bu sırada KOSGEB veri tabanına kayıt olunarak Geleneksel Girişimci Destek Programına başvuru yapılır. Bu başvuru e-devlet şifresi ve işyeri vergi numarası ile yapılır. Sonrasında  iş planı ve diğer evraklar hazırlanarak sisteme yüklenir. Başvuru tamamlanıp onaya gönderilir. Sonrasında da kredi için KOSGEB ilgili birimleri uygunluk verdikten sonra kredi başvurusu yapılır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Burada bilinmesi gereken 2 temel husus vardır ve bu hususlar kimi zaman kavram karmaşasına yol açabilir. Bunlardan ilki bu kapsamda KOSGEB tarafından verilen girişimcilik hibesidir. Bu rakam 2 yıl için erkeklerde 55 bin TL, kadınlarda 65 bin TL değerindedir. Kredi ise bundan farklıdır. Bu süreç tamamlandıktan sonra kurumun anlaşmalı olduğu bankalara kredi için başvuru yapılmasıdır.

Başvurular yapılır iken kurumun hassasiyeti ve titizliği göz önüne alınarak tüm bilgiler doğru ve eksiksiz olmalı, en ufak bir şüpheye yer vermeyecek biçimde olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu