MAGAZİN

Doğalgaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın!

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğalgaz. 2022 yılında doğalgaza olan talep yüzde 6,1 arttı ve konutlardaki abone sayısı 18 milyon 982 bin 872’ye ulaştı.

Siz de evinize veya ofisinize doğalgaz tesisatı kurulumu yaptırmak istiyorsanız eğer şimdi tam zamanı. Sonbahar ve kış aylarında oluşabilecek yoğunluk nedeniyle yaz aylarını tercih edip, çok daha rahat ve kısa bir sürede doğalgaza geçebilirsiniz. 

Üçay Grup İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, evlerinde ve iş yerlerinde doğalgaza geçmek isteyenler için projelendirmenin önemine dikkat çekerek, hatalı proje ve uygulama sonucu oluşabilecek; enerji giderlerine, sağlık problemlerine ve yangın tehlikesine dikkat çekti. İşte detaylar…

Bir evi veya iş yerini ısıtmak pahalıdır. Çünkü ısıtma maliyetleri, bir evin enerji harcamalarının yüzde 30’unu oluşturuyor; bu oran evlerdeki ısıtma sistemlerinin diğer tüm sistemlerden daha fazla enerji tükettiğini gösteriyor. Tüketiciler, daha önceleri bu maliyetleri düşürmenin yollarını ararken şimdi sadece maliyetleri değil, çevresel etkilerini de düşürmenin yollarını arıyor. Çünkü kömürle çalışan ısıtma sistemlerinin emisyon değerleri, doğalgazla çalışan ısıtma sistemlerinden yüzde 50 daha fazla oluyor.  

2022 yılında doğalgaza olan talep yüzde 6,1 arttı

Günümüzde bilinçli tüketiciler,  petrol ve kömür gibi diğer fosil yakıtlara göre daha ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğalgazı tercih ediyor. Bu nedenle Türkiye’de kömür tüketimi düşüyor ve yerini doğalgaza bırakıyor. 2022 yılında doğalgaza olan talep yüzde 6,1 arttı ve konutlardaki abone sayısı 18 milyon 982 bin 872’ye yükseldi. 

“Bu kış, elektrikten daha ucuz ve kömürden daha çevreci olan doğalgaz ile ısınmak ve sıcak su temini sağlamak için harekete geçmenin tam zamanı” diyen Üçay Grup İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, evlerinde ve iş yerlerinde doğalgaza geçmek isteyenler için önemli bilgiler paylaştı. 

“Doğalgaz tesisatı önemli mühendislik hesaplamaları gerektirir”

“Doğalgaz; temiz, ucuz ve bol olduğu için harika bir alternatif enerji kaynağıdır. Ancak evinizin ısıtma sistemi ile fırın ve ocak gibi teknolojilerinizi, doğalgaza dönüştürmeden önce bilmeniz gereken bazı detaylar var. 

Evinize veya işyerinize döşenecek doğalgaz tesisatı için mühendislik kabiliyeti yüksek bir firma ile çalışmanız oldukça önemli. Çünkü doğalgaz tesisatı önemli mühendislik hesaplamaları gerektirir. Bu kapsamda kullanım alanının ihtiyacını karşılayabilecek kapasitelerde cihaz seçmek gerekir. Doğru kapasite ve özelliklerde seçilmeyen kombi ve radyatörler hem enerji maliyelerini artırır hem de konfor şartlarını bozar.

Projelendirme kadar önemli bir diğer kriter “uygulama kabiliyeti”

Projelendirme kadar önemli bir diğer kriter ise uygulama kabiliyeti. Yanlış döşenen gaz borularında meydana gelecek kaçaklar hem sağlığınızı bozabilir hem de yangın tehlikesine yol açabilir. Çünkü hava ile karışan doğalgaz, bir ateş veya kıvılcıma maruz kaldığında patlamaya neden olur. Bu nedenle doğalgaz dönüşüm işlemlerinde firma tercihini doğru yapmak, mühendislik kabiliyeti yüksek olan yetkili firmalar ile çalışmak gerekir

Biz, ÜÇAY Mühendislik olarak, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde ki şubelerimiz ve üstün mühendislik kabiliyetimiz ile müşterilerimize, ücretsiz ön keşif ve anahtar teslim sistem kurulumu hizmeti veriyoruz. Bu alandaki gücümüzü ise mühendislik kabiliyetimizden alıyoruz” dedi. 

Yaz ayları doğalgaza geçişte en ideal zaman

Sonbahar ve kış aylarında oluşabilecek yoğunluk nedeniyle yaz aylarında çok daha rahat ve kısa bir sürede doğalgaza geçilebileceğini belirten Özgür Şahin, 1 gün sürecek bir çalışma ile doğalgaz tesisatının kurulabileceğini ve yazın yapılan kurulum çalışmalarında devreye alma süresinin de kış aylarına göre çok daha kısa olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu