MAGAZİN

Gilead Türkiye'den Deprem Bölgesine Destek Devam Ediyor

Gilead Türkiye, deprem bölgesinde kanser hastalarının tedavisine destek sağlamak amacıyla ‘Hayat Bulan Fikirler’ programı için ayırdığı kaynağı Kanser Savaşçıları Derneği ve Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı’nın Hacettepe UMUT EVİ’ne bağışladı. 

Depremin yaralarını dayanışma içerisinde birlikte sarabilmek için ilk günden itibaren tüm imkanlarını seferber eden Gilead Türkiye, bölgeye desteğe devam ediyor.  Bu doğrultuda Gilead, 2013 yılında sağlık alanında yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla başlattığı, ‘Hayat Bulan Fikirler’ programı için ayırdığı 1 milyon TL’lik finansal kaynağını deprem bölgesine aktarma kararı aldı. Gilead bölgede kanser hastalarının tedaviye erişimlerine destek sunmak amacıyla söz konusu desteği Kanser Savaşçıları Derneği ve Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı Umut Evi’ne bağışladı. 

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, ülkemizi derinden etkileyen depremin ardından bölgede etkilenen yurttaşlarımızın yanında olmak için Gilead olarak seferber olduk diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremin ilk gününden itibaren gösterilen, bizim de parçası olduğumuz toplumsal dayanışma en büyük teselli ve umut kaynağımız oldu. Bölgede devam eden yardım çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesi bölge halkının iyileşme süreci için büyük önem taşıyor. Kanserle yaşayan bireylerin tedavilerinin aksamaması hayati bir önem taşıdığından Gilead olarak Kanser Savaşçıları Derneği ve Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı Umut Evi’ne yaptığımız bağışla bölgedeki desteğin bir parçası olmaya devam edeceğiz.”

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Dr. Belma Kurdoğlu Akgün Derneğin bölgedeki çalışmalarını şu sözlerle aktardı:

“Bölgeye giderek, kanser tanılı hastaların ihtiyaçlarının analizi ve öncelikli gereksinimlerin karşılanması amacıyla yerel yönetimden ve sağlık kuruluşlarından birçok yetkiliyle toplantılar gerçekleştirdik, hasta ve hasta yakınlarıyla buluştuk. Öncelikli hedefimiz bu hastaların tedaviye ulaşımını sağlamak.   Şimdi bunun için gerekli koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz.  Ayrıca hasta yatağı, kolostomi torbası, tekerlekli sandalye…vb gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Amacımız, depremden etkilenen kanser hastalarına bu zorlu süreçte destek olarak bu dönemi bir nebze olsun rahat geçirmelerini sağlamak. Tüm bu çalışmaların hayata geçirilmesinde Gilead’ın katkıları ve iş birliği hem derneğimiz hem de bölgedeki kanser savaşçılarımız için çok değerli. Umarız bu iş birliğimiz, deprem yaraları tümüyle iyileşinceye kadar devam eder ve biz daha çok depremzede savaşçımızın hayatına dokunabiliriz.” 

Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu Hacettepe UMUT EVİ’nin çalışmalarına şu sözlerle dikkat çekti:

“Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü (önceki adıyla Onkoloji Enstitüsü) kanserle savaşta çağdaş düzeye ulaşmak ve evrensel kanser savaşına katkıda bulunmak  amacıyla 1997 yılında Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı (HOEV)’nı kurmuştur. HOEV, ulusal ve uluslararası kanser örgütleriyle iş birliği içinde kanser araştırmaları ile eğitimini desteklemekte, kanserli hastalarına ve ailelerine özellikle tedavileri süresince karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana kanser araştırma ve araştırmacılarının desteklenmesi, kanser hastaları ve ailelerine yardım, kanser konusunda bilinçlendirici bilimsel ve eğitsel çalışmalar gibi pek çok faaliyete imza atan Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı (HOEV), ülkemizde bir ilk ve dünyanın da sayılı örneklerinden biri olmak üzere, Uluslarararası Kanser Savaş Örgütü (UICC)’nün   desteğiyle 2006 yılında “Umut Evi” idealini de hayata geçirmeyi başarmıştır. 

Hacettepe Umut Evi, mali durumları zor erişkin ve çocuk kanser hastalarına aileleriyle birlikte tedavileri süresince güvenli, temiz ve maddi açıdan uygun şartlarda konaklama imkanları sağlamaktadır. Hacettepe Umut Evi, Hacettepe Onkoloji Hastanesi’nin arkasında yürüme mesafesinde olan 10 oda, 24 saat sıcak su, asansör, geniş bir bahçe ve 7/24 sürekli güvenlik personeline sahiptir. Konaklama ücretleri çok düşüktür ve Hacettepe Umut Evi için en uygun tanım, kanser hastaları ve yakınları için “Evden Uzakta bir Ev” dir.

Güneydoğu’da yaşadığımız deprem felaketi binlerce insanı etkiledi, ancak bazı gruplar için bununla baş etmek çok daha zor oldu. Kanser hastaları ve çocuklar, özellikle de kanser tedavisi gören hasta çocuklar ve aileleri bu grupların başında geliyordu. Depremzede kanser hastalarının bir bölümünün Hacettepe Umut Evi’nde kalmalarının istenmesine rağmen dışarıdan herhangi bir maddi destek almamız mümkün olamadı. 

Depremden etkilenen kanser hastaları ve çocuklar ile ailelerine umut olabilmek ve tedavileri süresince evlerinde hissedebilecekleri bir ortamı sağlayabilmek ve güçlerimizi birleştirmek amacıyla yakın çevremizdeki dostlarımıza, ülkemizin önde gelen farmasötik sanayi ve medikal kuruluşlarına bir bağış kampanyası başlattık. Bu yardım kampanyamızı önemseyen hayırsever vatandaşlar, yakın arkadaşlarımız, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile GILEAD Türkiye firması konuya çok duyarlı davranarak Vakfımıza ve Hacettepe Umut Evi’ne depremzede kanser hastaları ile ailelerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere önemli bağışlarda bulunarak çalışmalarımıza destek verdiler. Yaşamakta olduğumuz bu zor günlerde kanser hastaları ve ailelerinin Hacettepe Umut Evi’nde sorunsuz konaklamalarının karşılanmasına ve devamına imkan sağlayanlara şükran borçluyuz.”

Gilead Türkiye çalışanları ile seferber

Depremin hemen ardından global seviyede tüm imkanlarını seferber eden Gilead Vakfı, yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla yerel sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapan International Medical Corps ve Direct Relief’e bugüne kadar 1 milyon dolar bağış gerçekleştirdi.

Aynı zamanda, insani yardım çabalarını desteklemek için dünya genelinde çalışanlarının katılımını üç katına çıkardığı kampanya kapsamında toplanan gelirler, Türk Kızılay gibi sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmaya devam ediyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu