ads

Tadilatların En İyi Kurtarıcısı Şarjlı Matkap: Civtec Cıvata

Tadilatların En İyi Kurtarıcısı Şarjlı Matkap: Civtec Cıvata

 

Matkaplar evde ya da iş yerlerinde tadilat işlerinde veya profesyonel yapı işlerinde kullanılan, ahşap, beton, mermer gibi sert yüzeyleri delmek için kullanılan aletlerdir.

Sert zeminler üzerinde işle yapmayı oldukça kolaylaştıran matkap; duvar üzerinde delik açma, eşyaları monte etme, vidalama işlemini gerçekleştirme gibi birçok işlemde sıklıkla kullanılmaktadır.

Birçok kişi hobilerini gerçekleştirirken farklı matkap çeşitlerinden de yararlanmaktadır. Piyasada kullanım amaçlarına göre üretilen pek çok matkap çeşidi mevcuttur. Bunlar;

Olarak üretilmektedir. Temel olarak ayrım elektrikli ve akülü olarak gerçekleşmekte olup her iki matkap türünde de darbeli ve darbesiz özellikler eklenmektedir.

Burada elektrikli ve şarjlı matkaplar arasındaki farkların belirlenip ihtiyaca göre seçim yapılması önemlidir.

Elektrikli Matkap Ve Şarjlı Matkap Farkları

Elektrikli matkaplar elektrik enerjisi elde etmek için sürekli olarak bir kabloya ve bir prize ihtiyaç duyarlar. Şarjlı matkaplar ise sadece cihazın şarj edileceği zaman bu yardımcı ürünlere ihtiyaç duyar.

Şarjlı matkap, şarj edildikten sonra istenilen her an kullanıma hazırdır. Elektrikli matkabın hazır olması için kablo ve piriz gerekmektedir.

Elektrikli matkaplar elektrik enerjisini aldığı sürece çalışmaya devam eder. Şarjlı matkaplar ise; şarj bitince tekrar şarj edilmeleri gerekir.

Şu bir gerçek ki şarjlı matkapların kullanımı oldukça pratiktir. Tercih edilmelerinin en önemli sebebi de kullanıcısına vermiş olduğu rahat kullanım avantajı ve sürekli bir şekilde kullanıma hazır olmasıdır.

Şarjlı Matkap Seçimi

Şarjlı matkaplar sundukları rahat kullanım sayesinde evlerde ve işyerlerinde olası birçok tamirat ve tadilat işlerinin en önemli yardımcı elemanıdır. Bu kadar önemli bir konumdaki yardımcı elemanı alırken dikkat edilmesi gereken birkaç husus şu şekildedir.

  • Şarjlı matkabın kullanım amacı ve kullanım yerinin belirlenmesi.
  • Çalışma yapılacak zemin iyi etüt edilmeli ve ona göre seçim yapılmalı.
  • Şarjlı matkabın devir sayısına dikkat edilmelidir.
  • Şarjlı matkabın darbeli ya da darbesiz gibi özellikleri dikkate alınmalıdır.
  • Şarjlı matkabın voltaj gücüne dikkat edilmelidir. Basit tadilat gerektiren işlemlerde 10 voltluk güç yeterli olabilir. Ancak daha sert zeminler ve zorlayıcı işlerde bu güç yetersiz kalacaktır.
  • Şarjlı matkap seçerken yardımcı ürünlerinde matkap ucu çeşitleri gibi olmasına dikkat edilmelidir.

Ayrıca bu konuda kullanıcı tiplerini de ayırmak gerekmektedir. Matkap kullanıcılarını üç guruba ayırabiliriz. Bunlar;

  • Endüstriyel kullanıcılar.
  • Profesyonel kullanıcılar.
  • Amatör kullanıcılar.

Ürün seçimi yapılırken kullanılmak istenen alanın belirtilerek bu yönde hareket edilmesi hem daha ekonomik olacaktır hem de zaman israfının önüne geçilecektir.

Şarjlı Matkap İle Delme Ve Vidalama İşleri Yapılabilir Mi?

Hangi iş için olursa olsun bu cihazlar ve uygun uçlar ile delme ve vidalama işlemleri gerçekleştirilebilir.

Şarjlı Matkap Akü Tipi Nasıl Olmalı?

Evde kullanılacak olan ya da çok sık kullanılmayacak olan şarjlı matkap akülerinin lityum olması daha avantajlı olacaktır. Nikel aküler çabuk bozulmakta ve uzun süre kullanılmadıkları zaman enerji kaybı yaşanmaktadır.

Şarjlı Matkap Gücü En Az Ne Kadar Olmalı?

Piyasada 4,8 volt tan başlayarak artarak devam eden şarjlı matkaplar mevcuttur. 11 volt altındaki şarjlı matkaplar güç olarak biraz zayıf kalabilmekteler. Standart bir kullanım için 12 voltluk şarjlı matkap tavsiye edilebilir.

Genellikle kullanıcılar şarjlı matkap tercih edildikten sonra olası arızalarda, kullanım hakkında bilgi bulmakta ve yardımcı eleman ve yedek parça bulmakta sıkıntı yaşar mıyım diye düşünmektedir. Civtec Civata sitesi üzerinden yapılacak olan işlemlerde bu tarz sorunların hiçbiri yaşanmamakta ve gönül rahatlığı ile alışveriş yapılabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu